מי שיש לו מחשב נייד בישראל מכיר את התופעה ונהנה ממנה מאוד : כ60% מהרשתות האלחוטיות בישראל לא מוגנות ופרוצות לחלוטין, כמעט מתחת לכל בניין מגורים בארץ אפשר לפתוח את המחשב הנייד ולבחור לאיזו רשת להתחבר.

 קניתם או קיבלתם ( רוב הסיכויים שבמבצע שרק הפסדתם ממנו כי אין מתנות חינם בארצנו ) ראוטר אלחוטי, חיברתם אותו לחשמל והתחברתם, יש אינטרנט! חושבים שבזה נגמר הסיפור ? ממש לא! זה ממש כמו דלת כניסה לבית בלי מנעול, היא סגורה אבל כל מי שירצה יכול פשוט להיכנס ולצאת מתי שמתחשק לו.

ראוטר אלחוטי חדש שמחובר לרשת יאפשר לכם להתחבר מהרגע הראשון, אבל חשוב לזכור שגם כל אחד מהשכנים או עובר אורח ברחוב שלכם ( בטווח של כ30 מטרים ) יכול להנות מהאינטרנט שלכם, וגם עם ידע בסיסי במחשבים גם מהקבצים האישיים שלכם, ועם קצת יותר ידע גם מחשבון הבנק שלכם, גישה מרוחקת למחשב בעבודה אם יש לכם ומה לא בעצם.

 אז מה לעשות ?

האפשרות הכי טובה היא לבקש ממי שמתקין לכם את הראוטר לאבטח אותו, זה עניין של כמה דקות ולרוב מי שכבר מכר לכם ראוטר לא יסרב לעזור, אם כבר קניתם ראוטר כדאי אפילו להוציא 150-200 שקלים על טכנאי שיבוא ויסדר ( עבודה של כמה דקות אבל צריך לזכור שטכנאי שמגיע אליכם הביתה יש לו גם נסיעה ובכלל ידע שווה כסף ).

 איך יודעים ? בדרך כלל רשתות עם שמות כמו default, linksys, 3com, levelone, samsung וכו' יהיו פתוחות לחלוטין, שימו לב שכשאתם מתחברים גם יש סימן של מנעול, ואם הרשת לא מאובטחת בדרך כלל תקבלו הודעת אזהרה שאתם מתחברים לרשת לא מאובטחת, אם הרשת מאובטחת בדרך כלל תקבלו חלון שתצטרכו להקליד לתוכו את הססמא.

 ישנם כמה סוגי אבטחה שעליהם נסביר בפעם הבאה.

 עד אז, תשמרו על הבית שלכם – זה לא שווה שהתקנתם תוכנות אנטי וירוס, אנטי ספאם וחומת אש כל עוד הרשת שלכם לא מאובטחת.