הפוסט המושלם לבחירת סוג קידוד לסרט ששווה לנו להוריד.
רבים מאיתנו רוצים להוריד סרטים חדשים שיצאו אבל לא כולם יודעים איך לבחור מהרשימה EMULE ושאר הדרכים להורדה את הסוג קידוד שהכי כדי לנו להוריד.
ברוב המקרים סרט חדש שיצא לקולנוע לא יגיע כל כך מהר לאינטרנט להורדה באיכות טובה.
הסקרנים שבינינו שמוכנים לקחת סיכון ולהוריד סרט באיכות TS (צולם בקולנוע).
אחרי כמה זמן שהסרט יצא הוא בדרך כלל יוצא באיכות R5 (אזור רוסיה) שפה האיכות תמונה באיכות טובה אבל האיכות שמע לא כזאת טובה בגלל שהיא נלקחת בדרך כלל מגרסאות TS או TC כי R5 בא בדיבוב רוסית.
אז איך באמת ניידע איזה קידוד כדי לנו להוריד? הסוד של הורדת סרטים מתחיל קודם כל בהבנת
סוגי קידודים
קידוד CAM – CAM= CAMERA סוג קידוד זה הינו צילום של הסרט בקולנוע כל שהוא בעזרת מצלמה דיגיטאלית וסאונד נילקח ע"י מיקרופון שמובנה במצלמה איכות זאת מאוד נמוכה ויוצאת ראשונה להורדה איכות זאת מגיעה ברזולוציה מאוד קטנה. קשה מאוד להבין מה באמת קורה בסרט בדרך כלל מי שמוריד זה האמיצים שבינינו שרוצים לדעת מה קורה בסרט גם אם מאוד קשה להבין ברוב המקרים גם אין תרגום לגרסאות של CAM בגלל שלא הרבה מורידים גרסאות אלה. דוגמא לאיכות
קידוד (TELESYNC) TS – צילום באולם קולנוע בדרך כלל ריק מצולם שוב ע"י מצלמה דיגיטאלית ומיקרופון יש קולות רקע של אנשים ומדי פעם גם רואים אנשים עוברים ומפריעים לשנייה לסרט . איכות זאת ברמת שמע ותמונה נמוכה .חילוץ של קידוד זה מגיע מהר מאוד להורדה כמו CAM לפני הורדת הגירסה שווה לבדוק את הדוגמא של קידוד זה בדרך כלל ניתן להוריד אותו ולצפות. לפעמיים זה באיכות סבירה ולפעמיים ממש גרוע. בדרך כלל יותר איכותי מי CAM.
דוגמא לאיכות
קידוד TC – TELECINE)) מכשיר שמקליט באיכות דיגיטאלית ישירות מהסליל של הסרט בקולנוע.איכות תמונה וסאונד צריכות להיות מאוד איכותיות אבל זאת עדיין לא קידוד מספיק איכותית לצפייה בהנאה.היא יותר מומלצת מקודמיה ויותר איכותית מהם ויוצאת גם דיי מהר אחרי שהסרט יצא למרקעים ברכבי העולם. דוגמא לאיכות
קידוד R5 קידוד זה בא מאיכות תמונה של DVD שנמכר ברוסיה באזור 5 ומדובב ברוסית. מה שעושים בקידוד הזה זה לוקחים את התמונה שלו שהיא איכותית ומוסיפים לה פס קול של הסרט באנגלית שנילקח בדרך כלל מי TC או TS וכך יש לנו איכות תמונה טובה מאוד אבל איכות סאונד לא בשיא איכות זאת כן שווה להוריד היא מגיע לרשת מאוד מהר ויש לה תרגום ברוב המקירים. זאת האיכות שאני אישית מאוד אוהב בגלל שהיא מגיע מהר לרשת ושיש לה תרגום ואיכות תמונה טובה על איכות קול אני מוכן להתפשר.
דוגמא לאיכות
קידוד SCREENER (SCR) איכות זאת קודד מקלטת וידאו VHS שנמכרת בחניות איכות זאת סבירה מאוד.כיום כמעט ואין קידוד זה מופץ ברשת בגלל שכבר לא מוציאים סרטים על גבי קלטות וידאו איכות זאת שווה VCD ,SVCD עדיין לא איכות DVD אבל אפשר כבר להוריד איכות כזאת אם תמצאו וכמובן צריך לבדוק אם יש תרגום. DVD-SCREENER (DVDscr) קידוד זה מאוד מאוד איכותי מדובר בקידוד ישירות מדיסק די.וי.די שיצא לכל מיני בדיקות איכות רק שפה לא מעבירים את התפריט של הסרט אלה רק את הסרט.בקידוד זה מוציאים את כל מה שלא צריך מהדיסק כמו שפות נוספות תרגומים תוספות שמקבלים בדיסק ועוד בשביל להגיע איתו לנפח קטן יותר.בדרך כלל גרסאות אלה יוצאות בשני דיסקים איכות מאוד טובה גם סאונד עדיין לא HD אבל באמת שווה לחפש ולהוריד. ברוב המכירים גם יכינו לכם תרגום.
דוגמא לאיכות
קידוד DVDRip קידוד זה מאוד איכותי דומה לסקינר די וי די איכות של דיסק די וי די אורגינאלי שבדרך כלל נקרא DVIX או XVID שווה מאוד להוריד אותו איכות מעולה בדרך כלל יש תרגום.מגיע ברוב המקירים בגודל של 700 מגה ואותו ניתן לצרוב על גבי CD-R ולצפות בנגנים של DVIX . דוגמא לאיכות לאחרונה לאחר שיצאו לשוק מדיות חדשות של HD (High-definition). טכנולוגיות DVD-HD ו Blu-ray באיכויות של p720 ובאיכות של p1080.אנשים רבים קידודו מדיות אלה והוציא לשוק קידודים נוספים בשמות HD-DVDRIP x264 Hi-Res DvdRirp, BluRay ועוד כמה סוגים איכויות אלה תופסות הרבה מקום על גבי הדיסק הקשיח שלנו אבל למי שיש LCD או פלזמות שווה להוריד איכות כזאת ולצפות באיכות גבוהה מאוד עדיין לא איכות ממש כמו דיסק מקורי כזה אבל כדי מאוד. גם לאיכות כזאת יש תרגום ברוב המקרים והיא מגיע מאוד מאוחר רק אחרי הסרט יצא בגרסאות של מדיות אלה בחניות או בעזרת תוכנות שמעלות ומקודדות איכות DVD לאיכות גבוהה יותר.